Opiskelijan arki

Edustajistovaalit – turha juttu(ko)?

”JYY ei vaikuta mun elämäni mitenkään”, ”mitä sillä on väliä, ketä siellä edustajistossa puuhastelee” ovat lausahduksia, joita kuulin opintojeni alkuvaiheessa useaan otteeseen. Voin myöntää, että sorruin itsekin moisiin ajatuksiin, sillä kyse oli lähinnä tietämättömyydestäni JYYn ja edustajiston toiminnan osalta. Näin parin vuoden JYYn luottamustoimikauden ja edustajistossa vaikuttamisen jälkeen on helppo todeta, että kuinka väärässä olinkaan.

Edustajisto on Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan korkein päättävä elin, jonne valitaan 41 jäsentä joka toinen vuosi edustajistovaaleilla. Edustajistossa tehdään Jyväskylän yliopiston opiskelijoiden kannalta merkittävimmät päätökset. JYYn edustajisto päättää esimerkiksi vuosittain jäsenmaksun suuruudesta, Kortepohjan vuokrien suuruudesta, valitsee ylioppilaskunnalle puheenjohtajiston ja hallituksen sekä määrittää sen suunnan, mihin ylioppilaskuntaamme JYYtä ja opiskelijoiden arkea halutaan kehittää.

JYYn tehtävänä on valvoa Jyväskylän yliopiston opiskelijoiden etua ja pitää huolta siitä, että meillä opiskelijoilla on mitä parhaimmat edellytykset opiskella. Edustajisto määrittää sen linjan, millaista edunvalvontaa JYY tekee ja mitä asioita ylioppilaskunnan hallitus ajaa paikallisilla sekä valtakunnallisilla edunvalvonta-areenoilla. Edunvalvonnan ohella JYY on myös merkittävä palveluntuottaja. Esimerkiksi Kortepohjan ylioppilaskylä, Vehkakujan asunnot, Ylioppilastalo Ilokivi ravintoloineen, sekä Ylioppilaslehti Jylkkäri ovat täysin JYYn omistuksessa. JYY omistaa myös 40 % Sonaatista. Jo pelkästään näiden jälkeen on helppo todeta, että JYY vaikuttaa elämäämme enemmän kuin uskommekaan.

Pörssiläinen. Äänelläsi on väliä. Ennakkoäänestys alkaa NYT torstaina ja äänestää voi 2-3.11.2017 sekä 6-8.11.2017 sähköisesti osoitteessa https://jyy.fi/aanesta/. Vaalikoneesta löydät taatusti itsellesi sopivan ehdokkaan https://jyy.fi/edustajistovaalit/vaalikone/

Pörssin ja muiden ainejärjestöjen etuja sekä opiskelijoiden aseman kohottamista varten on aikanaan perustettu edustajistoryhmä P&D, jonka tehtävänä on viedä järjen ääntä edustajistoon. P&D on tämän edustajistokauden suurin ryhmä ja meillä on näissä vaaleissa myös suurin lista. 70 timanttista ehdokasta ovat valmiita tekemään työtä paremman ylioppilaskunnan puolesta. P&D:n ehdokkaisiin ja vaaliteemoihin voi tutustua nettisivuilta http://www.porssidumppi.com/ sekä P&D:n somekanavista.

Jos herää ajatuksia tai on kysyttävää, nykäise ihmeessä hihasta. Jutellaan asioista vaikkapa kahvikupposen äärellä.

Pörssiläinen. Sinun äänesi merkitsee näissä vaaleissa. Muista äänestää. Ihan sama ketä äänestät, kunhan äänestät.

Eyüp ”Jyppi, MaMu” Yilmaz
JYYn edustajiston puheenjohtaja & P&D:n ensimmäisen kauden edaattori

Jätä vastaus