Hallitus ja jaostot

PÖRSSIN HALLITUS 2021 – PÄÄTOIMITTAJA

Hello! Mie oon Anni Äikäs, kolmannen vuoden viestinnän johtamisen opiskelija ja tämän vuoden Pörssin hallituksen päätoimittaja. Hallitusvuosi alkaa piakkoin olla taputeltu, ja onkin aika saada uudet osaajat hommiin!

Mitä mie teen?

Pestin nimen mukaisesti päätoimittaja vastaa meidän ainejärjestölehdestämme, Pörssikurssista. Pörssikurssi julkaistaan viidesti vuodessa ja jokaista lehteä työstetään kutakuinkin kuukauden verran: kerätään taittosuunnitelma kasaan, kokoustetaan markkinointitiimin kanssa, hiotaan taittosuunnitelmaa, kirjoitellaan juttuja, organisoidaan valokuvaukset, tilataan tarvittavat grafiikat ja sitten oikoluetaankin huolella. Tämän jälkeen lehti lähtee taittajalle ja siitä painoon, josta lehdet saapuvat Selkkariin kaikkien luettavaksi. Yksin ei tätä kaikkea tarvitse tehdä, vaan kaikki halukkaat pääsevät mukaan tekemään Pörssikurssia. Vaikka korona onkin markkistiimin kokouksia rajoittanut, on aina innokkaita tekijöitä löytynyt – kiitos teille <3

Lehden lisäksi päätoimittajan vastuulla on Pörssin Instagram-tili (<3), Pörssin Snapchat sekä Pörssikupla -blogi, jota päivitellään yhdessä sisällöntuottajien kanssa. Lisäksi yhdessä viestintävastaavan kanssa huolehdimme Pörssin viestinnän yhtenäisyydestä, koordinoimme mediajaostoa, suunnittelemme fuksihypeä sekä teemme Viestijät & Kylterit yhteistyötä. Tekemistä kyllä riittää!

Mikä on ollut parasta?

Oon aina ollut luova tyyppi, joten kaikista hallituksen pesteistä päätoimittajan rooli oli selkeästi osuvin. Visuaalinen tekeminen on ollut mulle aina mieluista, joten Pörssikurssin kaltaisen yhtenäisen kokonaisuuden hallinnointi houkutti. Kirjoittamistaustaakin toki löytyy, ja olenkin ala-asteesta asti kirjoitellut monenlaisia blogitekstejä (erityismainintana Sims-blogiin…), joten pilkkukin löytää useimmiten paikalleen.

Erityisesti organisointikykyni ovat kehittyneet hallitusvuoden mittaan, ja Pörssikurssien projektimainen työstäminen on ollut palkitsevaa. Pestiin ja työtehtäviin pystyy myös vaikuttamaan itse ja tekemään niistä itsensä näköisiä, ja olenkin esimerkkisi aktiivisesti myös itse ollut mukana valokuvaamassa ja suunnitellut muutamat grafiikat. Yksi suosikkitehtävistäni on ollut Pörssin Instagramin päivittäminen, ja voisinkin kuluttaa loputtomasti aikaa feedin yhtenäisyyden hiontaan.

Korona on tuonut toki omat haasteensa tähänkin pestiin, sillä perinteisiä markkinointitiimin kokouksia ei ole päästy lainkaan järjestämään. Ymmärrettävästi moni on väsynyt etäkokoustamiseen, joten Zoomin markkistiiminkokoukset eivät olleet yleistöryntäyksiä. Yksi haasteista olikin välillä tavoittaa innokkaat ideoijat ja kirjoittajat, mutta kyllä hekin lopulta löytyivät. Toivottavasti ensi vuonna päästään jälleen kokoontumaan Selkkariin kokousherkkujen äärelle! Lisäksi allekirjoitan pätkän viimevuoden päätoimittajan Sofian tätä juttua vastaavasta blogitekstistä: ”Toisena haasteena pidin ajanhallintaa, sillä tähän tehtävään voi upottaa loputtomasti aikaa.”

Kannattaako hakea?

Ehdottomasti! Hallitusvuosi on ollut opettavainen, ja mikä tärkein: täynnä tekemistä ihanien ihmisten kanssa. Aiempaa kokemusta lehden tai blogin kirjoittamisesta et tarvitse, tässä pestissä oppii tekemällä parhaiten! Multa voi tulla kysymään mitään vaan pestiin ja hakemiseen liittyvää, tsemppiä hakuun!

Teksti: Anni Äikäs / Kuva: Krista Pakalen

Jätä vastaus