Opiskelijan arki

Vujuviikon liikunta: Prison Island

Vuoden odotetuin viikko on vihdoin meneillään ja pörssiläiset odottelevat malttamattomina niin pukujuhlia, sitsaamista kuin sillistäkin. Kaiken juhlan keskellä 45 pörssiläistä kuitenkin päätyi eilen vankilatunnelmiin, kun vuosijuhlaviikon liikuntana oli seikkailupeli Prison Island. Alkusyksystä Jyväskylässä käyntiin pyörähtänyt vankilasaari on Suomessa ihan uusi juttu: ensimmäinen ja kotikaupunkimme lisäksi ainoa toimipiste avattiin Vantaalle vasta keväällä. Ei siis ihme, ettei oikein tiennyt mitä peliltä odottaa. Innoissaan Pörssi kuitenkin lähti uutuutta kokeilemaan!

prisonisland_3

Pörssiläisten saavuttua vankilasaarelle kylteriporukka jakautui kolmen hengen joukkueisiin ja asettui kuuntelemaan pelin ohjeita. Tarkoituksena oli paeta koko joukkueen voimin erilaisista selleistä selvittämällä niissä annettuja tehtäviä. Käytettävissä olivat kaikki 20 selliä ja peliaika oli 90 minuuttia – mitä useamman sellin joukkue onnistui peliajassa selvittämään, sitä paremmat pisteet se sai.

Kalteriovesta läpi ja tositoimiin! Kolkkoa, kapeaa käytävää reunustivat sellinovet nimikyltteineen ja vaikutelma todella toi mieleen oikean vankilan – tosin ympäriinsä parveilevat kylterit tekivät tunnelmasta kaikkea muuta kuin synkän. Jokaisen oven vieressä paloi punainen valo sellin ollessa varattu, ja vihreällä valolla joukkue sai astua sisään saamallaan avaimella. Joukkueemme otti ensimmäiseksi haasteekseen sellin, jossa vaadittiin liikunnallisuuden sijasta laskupäätä. Huoneen toisessa päässä luettiin näytöltä päässälaskuja ja toisessa päässä näppäiltiin vastaukset koodikenttään. Luulisi, että kauppatieteen opiskelija olisi osannut sen verran laskea päässä, että tehtävä olisi mennyt helposti. Mutta eipä mennyt.

Vankilasaaren tehtävät haastoivat sekä älyä, liikunnallisia taitoja että päättelykykyä. Pörssiläiset sukelsivat jumppapallojen sekaan, konttasivat pimeässä tunnelissa, kiipeilivät seinillä ja ratkoivat sanallisia arvoituksia vinolattiaisessa sellissä. Pallojen kanssa päästiin leikkimään useammallakin pisteellä: yhdellä tähdättiin koreihin, toisella jalkapallomaaliin ja kolmannella Hitmaniin. Reagointikyky laitettiin koetukselle, kun sellin seinissä olevia nappeja piti painella syttyvien valojen tai tiettyjen pelikorttien mukaan. Vankilasaari testasi jopa pelaajien sävelkorvaa ja tanssimattopelin hallintaa. Tuskahien pintaan lähes kaikille joukkueilla nostatti kuntopyörän polkeminen. Pörssiläiset vetivät hapokkaita spurtteja pyörän päällä, mutta täysin turhaan – lähes jokaiselle tiimille napsahti sellistä nolla pistettä.

Mitä fiiliksiä pörssiläisille sitten Prison Islandista jäi? Ainakin hauskaa oli, hiki tuli ja haastetta riitti. Osassa selleistä kuitenkin joutui käymään useita kertoja, ennen kuin sai edes selvitettyä mitä piti tehdä. Eniten ärsyttivät ne sellit, joiden tehtävät jäivät kokonaan ratkaisematta. Loppujen lopuksi puolentoista tunnin peliaika kului kuin siivillä – sellejä ratkaisemassa olisi viihtynyt paljon pidempäänkin. Oikeaa vankilapakoa tuskin Prison Islandin opeilla tehtäisiin, mutta peli oli huikeaa ajanvietettä koko porukalle!

prisonisland_2

Jätä vastaus