Opiskelijan arki

Yliopiston liikuntamahdollisuudet

Tällä viikolla Jyväskylässä vietetään korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointiviikkoa ja sen kunniaksi kirjoittelen hieman yliopistomme liikuntavalikoimasta. Opiskelijoiden liikuntaan ja hyvinvointiin on meillä Jyväskylässä panostettu todella paljon, ja tämä näkyykin laajana lajivalikoimana. Jokaiselle löytyy varmasti jotain. Liikuntapaikat sijaitsevat lisäksi lähellä yliopistoa ja liikunnan harrastaminen on hyvin edullista, jopa ilmaista!

YLIY liikuntakurssi 2op

Opintopisteitä liikkumalla? -Mikä ettei! Opintoihin kuuluvan liikuntakurssin voi käydä opintojen aikana kahdesti. Yhteen kurssiin kuuluu 13 eri liikuntasuoritusta ja vähintään yksi luentokerta. Itse suoritin tämän kurssin ensimmäisenä opiskeluvuotenani ja suosittelen sitä lämpimästi kaikille kokeilunhaluisille liikkujille! Pääsin testaamaan monipuolisesti eri liikuntalajeja, muun muassa lumikenkäilyä, retkiluistelua ja squashia. Voit itse vapaasti valita mihin lajeihin haluat osallistua ja kurssin voi suorittaa omassa tahdissa vaikka viiden vuoden aikana. Lisätietoja ja tämän syksyn lajit löytyvät osoitteesta:

https://www.korkeakoululiikunta.fi/fi/yliopistoliikunta/kurssit/opintoihin-liittyva-liikuntakurssi/ohjelma

Liikuntatarra

Tarra oikeuttaa ryhmäliikuntoihin, palloilun vapaavuoroille sekä Kortepohjan ja Monitoimitalon kuntosaleille. Ryhmäliikuntavalikoima on monipuolista ja oman kokemukseni perusteella ohjaajat ovat todella ammattitaitoisia! Koko vuoden liikuntatarra maksaa 55 euroa ja myös halvempia puolen vuoden tarroja on saatavilla. Tätä halvemmalla tuskin löydät mistään yhtä laadukasta ryhmäliikuntaa.

Syksyn 2015 ryhmäliikuntakalenteri
Syksyn 2015 ryhmäliikuntakalenteri

Liikuntakurssit

Nämä ovat yleensä maksullisia tietyn lajin kursseja, joihin ilmoittaudutaan Korpissa. Tarjolla on myös ilmaisia kursseja, mm. kaverihierontaa ja kuntosalikursseja alaselkäoireisille ja niska-hartia seudun säryistä kärsiville. Nämä maksuttomat hyvinvointikurssit on toteutettu yhteistyössä YTHS:n kanssa ja ne järjestetään yleensä pari kertaa lukuvuodessa.

Liikuntatutorit

Tiedekunnilla on myös omat liikuntatutorinsa, joiden tarkoituksena on kannustaa opiskelijoita liikunnallisen elämäntavan pariin. He järjestävät myös erilaisia liikuntatapahtumia ja lajikokeiluja. Kauppakorkeakoululla on tänä vuonna kolme liikuntatutoria: Samuli Nykänen, Saana Rönkkö ja Ville Utti.

Lisätietoja löydät facebookista: Jyväskylän yliopiston liikuntatuutorit / JYU Sports tutors

Pörssin tarjoama liikunta

Pörssilläkin on omia säännöllisiä liikuntavuoroja kuten naisten ja miesten futsalia sekä sählyä. Näille vuoroille ovat kaikki jäsenet tervetulleita! Naiset treenaa U1-salissa maanantaisin klo 17-18 ja sählyä pelataan tiistaisin klo 20.45-22.00 Viitaniemen koululla. Miesten futsaljoukkueella Jyväskylän Kylteriveljillä on tavoitteena nousu 1. divariin ja rentohenkisempi kakkosjoukkue on myös tekeillä.  Lisätietoa JKV:stä löydät esimerkiksi heidän blogistaan http://jkv-jyvaskylankylteriveljet.blogspot.fi/. Pörssillä on liikuntakokeiluja noin kerran kuussa ja tänä syksynä Jyväskylässä järjestettiin myös Kylterifutis -jalkapalloturnaus sekä Kylterirun –juoksutapahtuma.

Kaikenlaista urheilullista meininkiä on siis meille opiskelijoille tarjolla joten nyt eikun liikkumaan!

Abicrew / Jenni

 

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijoista koostuva abitiimi. Yhteystiedot: abicrew@porssiry.fi

Jätä vastaus