Pörssiläinen työelämässä – monien mahdollisuuksien Accenture

Moni pörssiläinen sujahtaa työelämän syövereihin jo ennen valmistumistaan. Mahdollisia työnantajia on paljon ja nyt pääsemmekin kuulemaan pitkän linjan pörssiläisen Veera Leppäsen mietteitä työskentelystä Accenturella. Lue alta, miksi Accenturella todellakin viihtyy!

Kerro alkuun itsestäsi!

Mä olen Veera Leppänen ja oon Pörssin fuksi 2011. Pääaineena mulla on ollut laskis, ja sivuaineina markkinointi ja puheviestintä. Pörssiläisille olen tullut tutuksi vuoden 2012 hallituksen projektivastaavana, ja vuosien 2014-2015 Kyllinä. Vuonna 2015 muutin Helsinkiin ensimmäisen duunini perässä, ja tällä tiellä olen toistaiseksi vielä pysynyt.

Mikä on Accenture?

Accenture on maailmanlaajuisesti toimiva strategian, konsultoinnin, digitaalisuuden, teknologian ja ulkoistamisen asiantuntijapalveluita tarjoava yritys, jonka asiakasprojektit vaihtelevat laajasti operationaalisen tason projekteista pitkälle strategiatyöhön. Accenturella on paljon erilaisia asiakasyrityksiä useilla eri toimialoilla, kuten pankki- ja vakuutusala, kuluttajatuotteet, viestintä- ja media-ala, sekä terveyspalveluiden ja julkisen sektorin organisaatiot.

Miten päädyit Accenturelle töihin?

Mulla on aina ollut hyvät vibat Accenturesta, ja ekat muistot juontaa juurensa varmasti jo opiskeluaikojen Accenturen Helsingin excuille. Itse aloitin firmassa kesällä 2017, jolloin päädyin haastatteluun ja sitä kautta allekirjoittamaan sopimuksen LinkedIn-yhteydenoton kautta. Olin aiemmassa työpaikassani tehnyt teknisempää SAP-konsultointia ja minulla oli vahvaa osaamista erilaisista talousjärjestelmistä. Nykyisessä työssäni yhdistyvät talousprosessien konsultointi ja niiden toteuttaminen erilaisilla digitaalisilla työkaluilla. Työni vaatii sekä laskentatoimen core-osaamista, kiinnostusta uusimpiin digitaalisiin teknologioihin, sekä kykyä hahmottaa yrityksen liiketoiminnan kokonaiskuva. En ole ikinä kokenut olevani mikään teknologianero, mutta kiinnostus on todellakin herännyt työni ja taloushallinnon ohjelmistorobotiikkaa käsittelevän graduni myötä.

Miten sun normaali työpäivä etenee, mitä ihan konkreettisesti teet?

Haha, ei mulla oikein oo yhtä normaalia työpäivää! Meillä tehdään pääosin aina projektityötä asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Tällä hetkellä työskentelen itse kansainvälisessä projektissa, jonka myötä matkustan joka toinen viikko työskentelemään Saksaan. Tällainen työ sopii minulle kyllä hyvin. Konkreettisesti konsulttina työskentely tarkoittaa esimerkiksi erilaisia workshoppeja niin sisäisesti kuin asiakkaidenkin kanssa, haastatteluja ja kerätyn tiedon mallintamista ja työstämistä. Sähköposteja ja palavereja tietysti myös. Meillä on Accenturella myös paljon projektityön ulkopuolista toimintaa – koulutuksia, tiimitapaamisia, afterworkeja, hiihtoreissuja ja vaikka mitä kivaa!

Millaisia mahdollisuuksia Accenturella on opiskelijalle ja vastavalmistuneelle?

Kauppatieteiden opiskelijoille ja vastavalmistuneille KTM:lle Accenturella on runsaasti mahdollisuuksia. Ennen työnhakua kannattaa mielestäni aina tarkasti pohtia mitä uraltaan haluaa ja millaisen työn kokee itse merkitykselliseksi – yleensä hakijasta kyllä huomaa aidon kiinnostuksen ja intohimon alalle.

Harjoittelupaikkoja opiskelijoille on tavallisesti eniten auki Accenturen teknologiapuolella, mutta ns. ”Entry level -paikkoja” löytyy muillakin osa-alueilla moneen lähtöön. Esimerkiksi strategiakonsultointi hakee uusia junior-konsultteja puolen vuoden välein. Accenture saattaa joskus opiskelijoiden mielessä mennä sekaisin Big4-yritysten kanssa, mistä johtuen Accenturekin mielletään monesti laskentatoimen opiskelijoiden työpaikkavaihtoehdoksi. Todellisuudessa vaihtoehtoja on todella paljon ja meillä on porukkaa töissä hyvin erilaisista koulutustaustoista.

Teksti: Vilma Autio

You must be logged in to post a comment