Reissussa

Pietari – mahdollisuuksien kaupunki

Kävin ensimmäisen kerran Venäjällä, tarkemmin Pietarissa viime keväänä Pörssin ja Kielikeskuksen järjestelmällä yhteisellä opintomatkalla. Ainut toiveeni reissun suhteen oli, että selviän siitä yhtenä kappaleena takaisin Suomen kamaralle (enkä tule esimerkiksi lähetetyksi Siperiaan). Lievästi sanottuna minulla oli siis pieniä ennakkoluuloja Venäjää kohtaan, mutta ilokseni matkan kuluessa nämä käsitykset muuttuivat täysin.

Pietarissa asuu noin viisi miljoonaa ihmistä, ja se on Venäjän toisiksi suurin kaupunki. Neljän päivän reissun aikana kerkesimme tutustua mm. paikalliseen kauppakorkeakouluun (joka on muuten yksi meidän vaihtokohteista!), merkittävimpiin nähtävyyksiin kuten Verikirkkoon ja tietysti myös vapaa-ajan kulttuuriin, missä reissun unohtumattomimmat ja unohdetuimmat hetket koettiin.

Pietarissa löytyy jokaisen intresseille sopivia aktiviteettejä. Kaupungin mielenkiintoinen historia on havaittavissa lukuisista kirkoista ja museoista, joiden parissa voisi käyttää koko reissun. Shoppailusta kiinnostuneille Pietari on erittäin hyvä kohde vaatekaapin täydentämiseen. Ravintolatarjonta on laaja, ja hintataso on huomattavasti Suomea edullisempi.

Yksi mieleenpainuvimmista jutuista reissulla oli venäläisten ystävällisyys. Meillä oli pieniä haasteita kartan tulkitsemisen kanssa, ja lähdimme vahingossa harhailemaan muutamia kilometrejä vastakkaiseen suuntaan siitä missä hotellimme sijaitsi. Yllättäen ihana venäläinen pariskunta pysähtyi auttamaan meitä. Loppuen lopuksi he saattoivat meidän hotellimme ulko-oven eteen, ja vielä vapaaehtoisesti! Yhteistä kieltä ei montaa sanaa ollut, mutta asia saatiin hoidettua ja lopuksi vaihdoimme vielä halaukset kiitollisuuden ja helpotuksen tunteesta.

Exculle lähtäminen ei edellytä venäjän kielen opiskelua. Venäjän taidottomuus toi toki pieniä lisähaasteista reissun aikana, mutta ilman yhteistä kieltä (tai yhteisiä kirjaimia…) pärjää vallan mainiosti! Kannattaa toki varautua  siihen jos välttämättä haluat tilata venäjäntaidottomana venäjäksi ruokaa, on mahdollisuus että ateria ei vastaa odotuksia.

Kaiken kaikkiaan Pietarin excu oli ikuimuistoinen. Pietarilla on tarjota monet erilaiset kasvot, ja jo muutamassa päivässä tehokkaalla ajankäytöllä siitä saa paljon irti. Yksi juttu mikä itseäni jäi harmittamaan oli se ettemme tajunneet käydä baletissa! Liput ovat kuulemma suht. edullisia, joten kannattaa ehdottomasti hyödyntää se.

Summarum, miksi kannattaa lähteä Pietarin exculle?

 ”Se on hyvä tapa sivistää itseään; Venäjä on todella lähellä mutta loppuen lopuksi harvat ovat käyneet siellä. Pietari on yllättävän eurooppalainen kaupunki, mutta reissun aikana sai hyvän kuvan venäläisestä meiningistä.”

Joonas, neljännen vuoden opiskelija

 ”Yksi parhaista mahdollisuuksista tutustua uusiin huikeisiin tyyppeihin vuosikurssiin katsomatta. Helppo ja hauska ensikosketus mahtavaan Pietariin ja Venäjään venäjän kieltä taitavien seurassa, joka myös laski omaa sykettä rajaselvityksissä ja helpotti Burger Kingissä tilaamista. Kiitos mukaan huokuttelusta, katuisin ehdottomasti jos en olisi lähtenyt Pietarin exculle!”

Mari, kolmannen vuoden opiskelija

 

 

Jätä vastaus