HAKIJALLE,  Yleinen

Johtaminen opintosuuntana – Minusta tulee isona henkilöstöjohtaja

Olen 21-vuotias alkuperäinen jyväskyläläinen ja opiskelen toista vuottani yliopistossa. Opiskelen opintosuuntanani johtamista ja sivuainekokonaisuuteni rakennan markkinoinnista. Näiden lisäksi aion tukea tulevaa uraani psykologian opinoilla. Johtamisen opinnot ovat täyttäneet kaikki odotukseni. Olen päässyt oppimaan jo lyhyessä ajassa uskomattoman paljon esimies- ja johtamistaitoja. Erityisesti olen oppinut henkilöstön johtamista sekä kehittämistä. Mielenkiintoisinta johtamisen opinnoissa onkin ollut niiden monipuolisuus. Olen saanut konkreettisia taitoja, joita pääsen varmasti jo pian hyödyntämään urallani kohti henkilöstöjohtotehtäviä. Erityisesti työhyvinvoinnin johtaminen sekä henkilöstön kehittäminen ovat olleet mielenkiintoisia aiheita. Johtamisen opinnoissa pääseekin rakentamaan helposti juuri omannäköisensä opintokokonaisuuden, ja kurssitarjontaa löytyy laajasti jokaisen mielenkiinnolle ja urahaaveille.

Tulevaisuuden suunnitelmani on työllistyä henkilöstöjohdon tehtäviin, mahdollisesti yksityiselle sektorille. Toivon, että tulevaisuudessa toimin näissä tehtävissä pääkaupunkiseudulla tai ulkomailla. Olen aina ollut kiinnostunut myös psykologiasta ja henkilöjohtajana toimiessa pystyn hyvin yhdistämään tämän kiinnostuksen kohteeni johtamisen opintoihin.

Todennäköisesti useampi meistä tulee työskentelemään urallaan esimiestehtävissä. Onkin huikeaa, että johtamistaitoja pääsee opiskelemaan omana oppiaineenaan. Oma lempparini on ollut henkilöstön rekrytointi ja työurat -kurssi. Kyseisellä kurssilla meillä oli useampi vierailijaluennoitsija, joilta sai paljon mielenkiintoisia oppeja henkilöstön rekrytointiin liittyvistä teemoista. HR-työstä kiinnostuneena, kurssilta sain paljon eväitä omaa uraani varten. Suurella innolla tällä hetkellä odotan projektin hallinnan kurssia sekä työn ja perheen suhde kurssia, sillä kyseiset kurssit vaikuttavat tärkeiltä ja mielenkiintoisilta.

Johtamisen oppiaineen kurssit ovat todella monipuolisia. Tämä näkyy myös kurssien suoritustavoissa, sillä johtamisen kursseilla on ollut niin esseitä ja esseetenttejä kuin ryhmätöitä ja ryhmätenttejäkin. Monella kurssilla on mahdollisuus valita kontaktiopetuskurssi tai vaihtoehtoisesti verkkokurssi. Tämä antaa paljon mahdollisuuksia valita juuri itselle sopivat opiskelumuodot. Kursseilla oppii paljon käytännönläheisiä taitoja sekä tietysti myös teoriaa.

Opintosuunnan valinta voi tuntua haastavalta, vain vuoden opintojen jälkeen. Mielestäni tärkeintä on valita opintosuunta, joka aidosti itseään kiinnostaa, eikä liikaa pohtia esimerkiksi palkkaa tai työllistymismahdollisuuksia. Tällöin tulee suuremmalla todennäköisyydellä myös työllistymään tehtävään, joka on itsestä innostava ja mielenkiintoinen.

Käy katsomassa johtamisen opintosuunnan videotervehdys Moodle-kurssista, johon pääset painamalla tätä tekstiä.
Kurssiavain: fuksi2019

Teksti: Niini Aro, johtamisen oppiainevastaava

Jätä vastaus