Opiskelijan arki,  Yleinen

Miten pörssiläiset selviävät poikkeustilasta?

Viimeaikaisen tilanteen vuoksi monet ovat joutuneet keksimään lisääntyneelle vapaa-ajalleen muuta tekemistä ja tsemppaamaan tosissaan, jotta kotona opiskelu pysyisi tehokkaana. Mitä pörssiläiset ovat nyt sitten viime viikot tehneet ja mitä vinkkejä heillä on jakaa toisilleen? Alle on listattu asioita, joiden avulla poikkeustilanteesta selviää ainakin vähän helpommin.

SELKKARI KOTONASI

Tervetuloa Discord Selkkariin!

Kovien aikojen siirtäessä pörssiläiset ”väliaikaistiloihin” olemme hakeneet vaihtoehtoisia ratkaisuja tuodaksemme Selkkaria lähemmäs pörssiläisiä. Ratkaisuksi päätyi viime viikolla Discordiin perustettu Selkkari-palvelin, johon kaikki ovat enemmän, kuin tervetulleita liittymään. Discord on Chat-sovellus, jossa käyttäjät voivat liittyä palvelimille ja keskustella näin keskenään. Kyseessä on siis vähän niinkuin Skype, mutta kätevämpi! Discordiin rekisteröityminen ja sen lataaminen on hyvin helppoa ja palvelulle löytyy oma sovelluksensa, niin koneelle, kuin kännykälle. 

Selkkari Discordista löytää sekä ääni, että tekstikanavia, joilla voi keskustella muiden kanssa ja nauttia Selkkarin lämpimästä tunnelmasta etänä. Äänikanaville liittyessä liityt käytännössä puheluun ja teksti-chat toimii, kuin esim. Whatsapp. Puheluihin liityt klikkaamalla puhekanavan nimeä. Verkko-Selkkari pitää myös ovensa auki kellon ympäri. Laita smooth jazzia soimaan ja tule nauttimaan aamukahvisi sekä kyselemään muiden kuulumisia etäopiskelun keskellä. Parempaa starttia päivälle saa hakea. Nähdään Selkkarissa!

Kutsulinkki Selkkari-palvelimelle: https://discord.gg/kvRSTqf

 

SOME-HAASTEET

Erilaiset some-haasteet ovat myöskin olleet pörssiläisten mieleen. Niitä on pyörinyt niin Instagramissakin kuin uudessa tulokkaassa Tiktokissakin, ja monet epäaktiivisemmatkin somettajat ovat niitä innostuneet tekemään. Some-haasteisiin osallistuminen onkin hauska tapa käyttää vapaa-aikaa, oli se sitten lapsuuskuva- tai tanssihaaste! Parasta on myös se, että haastetta ei tarvitse välttämättä edes jakaa someen.

 

YLIOPISTON OHJEET

Yliopisto on päivittänyt ahkerasti ohjeistustaan vallitsevasta poikkeustilanteesta. Alla olevasta linkistä kannattaa tsekata ajantasaiset vinkit hyvinvoinnista huolehtimiseen – esimerkiksi Student life toimii samanlailla kuin ennenkin, mutta etänä!

https://www.jyu.fi/fi/ajankohtaista/arkisto/2020/03/tukea-neuvoja-ja-ohjeistusta-hyvinvoinnista-huolehtimiseen-koronavirustilanteessa

 

OTA ETÄYHTEYS KAVERIISI – NÄITÄ VOITTE TEHDÄ MYÖS VIDEON VÄLITYKSELLÄ

Pubiton pubivisa
Valmistele kysymyksiä haluamastasi aiheesta ja valmistaudu hostaamaan kavereidesi tähdittämiä joukkueita visailun merkeissä. Joukkueet koostuvat samassa taloudessa asuvista henkilöistä, eli kenenkään ei tarvitse liikkua kodistaan. Visaa käydään videon välityksellä: käytössä voi olla esimerkiksi Google meets tai etäluennoilta tutuksi tullut Zoom.

Joukkueet vastaavat omiin papereihinsa ja lähettävät lopuksi hostaajalle kuvat vastauksistaan. Samalla kisailijat voivat nauttia omia virvokkeitaan. Kuten yleensäkin, voittajalle on luvassa ainakin mainetta ja kunniaa!

Esimerkki:
20 kysymystä ja kolme bonuskysymystä erilaisista aiheista. Vaihtoehtoja jokaiselle kysymykselle on neljä.

Beer pong
Ota kaveriisi videoyhteys ja valmistelkaa molemmat kohteissanne beer pong -pöydät samoin kuin tavallisestikin. Peli etenee siten, että heitätte kuppeja “tyhjää” vastustajaa vastaan, ja päivitätte pelitilanteen mukaan molempia pöytiä ottamalla kuppeja pois. 

Lautapelit
Lautapeleistä ainakin Trivial Pursuitin on todettu toimivan hyvin myös etänä. Yksi kisailijoista hallinnoi pelilautaa ja esittää kysymyksiä, muut saavat vastata vuoroillaan kuten tavallisestikin, mutta videoyhteyden välityksellä.

Baarit
Onko ikävä baari-iltoja kavereiden kanssa? Kavereiden kanssa pääsee pämppäämään myös diginä ainakin Digibaarissa ja Habbo Hotellissa. Ei muuta kuin haalarit jalkaan ja menoksi!

 

ULKOILU

Ainakin toistaiseksi sallittu ulkoilu on ollut monen pörssiläisen pelastus. Hyvät säät ovat saaneet opiskelijat ulos asunnoistaan ja aloittamaan jopa aktiivisemman lenkkeilyn. Ulkoilusta kannattaakin ottaa nyt kaikki irti ja pitää sitä hyvänä keinona irrottautua kotiopiskelusta edes hetkeksi.

 

SE KUULUISA VESSAPAPERI 

Maailmanlaajuisestikin parina viime viikkona tunnettuutta kerännyt vessapaperi on ollut myös pörssiläisten suosiossa. Sitä on käytetty jalkapallon korvikkeena, päälläseisonnassa ja jopa lentopallossa. Kannattaa siis laajentaa vessapaperin normaalia käyttöaluetta reilusti ja käyttää mielikuvitusta säästelemättä ­– vessapaperista on vaikka mihin!

 

Teksti: Jenni Tuominen, Sofia Patama & Roni Ihamäki

Kuva: Roni Ihamäki

Jätä vastaus