Työelämä

ALUMNITARINA – ANNA HEINO

Anna Heinon, 28, lapsuuden haaveammatti oli lääkäri. Vuonna 2009 hän valmistui lähihoitajaksi, mutta koki haluavansakin jotain muuta hoitoalan sijaan. Töiden ja matkustelun täyttämien kolmen vuoden jälkeen hän lähti hakemaan kauppakorkeakoulusta viittä lisävuotta aikaa miettiä tulevaisuuden suunnitelmiaan. Nyt Heino on lähihoitaja-koulutuksensa lisäksi kauppatieteiden maisteri, personal trainer sekä stressinhallintavalmentaja, joka työskentelee Trainer4You-yrityksessä markkinointipäällikkönä.

”Opiskeluaika on siinä mielessä tosi mukavaa, että sen pystyy rytmittämään itselle sopivalla tavalla.”

Heinon opiskeluelämässä painopiste vaihteli kausittain tutoroinnista ja yrityssuhdevastaavan hallitustöistä intensiiviseen opiskeluun sekä liikuntaan. Opintojen joustaessa Heino sai työskenneltyä opintojen ohella lähihoitajana sekä harrastettua crossfitia. Kandinsa hän sykki kovalla tahdilla valmiiksi niin, että pääsi viideksi viikoksi Aasiaan ottamaan irtioton hallitusvuoden ja kandi-rupeaman päätteeksi. Reissun jälkeen Heino alkoi keskittymään enemmän liikuntaan, kun kurssejakaan ei enää sille keväälle juuri ollut jäljellä. Fyysisten haasteiden rinnalle hän alkoi pikku hiljaa kaipaamaan taas haasteita myös ajatuksilleen, joten onneksi syksyllä edessä häämötti maisteriopinnot.

Markkinoinnin lisäksi Heino opiskeli psykologiaa sekä sivuaineena kauppaoikeutta. Jälkikäteen ajateltuna hän olisi kokenut tietojärjestelmätieteen opinnot hyödyllisiksi, sillä koodikielen ja ohjelmistojen ymmärryksestä on markkinoinnin ammattilaisille merkittävää hyötyä. Yliopiston hän näkee kuitenkin kokonaisvaltaisena terveen kriittisen ajattelun kohentajana ennemmin kuin yksittäisinä kursseina. Erityisesti hyvinvointi- ja terveyssektorilla hän kohtaa omassa työssään jatkuvasti erilaisten medioiden tarjoamaa tutkimusta, josta asiantuntijan tekstin tunnistaminen voi olla välillä haastavaa.

Heino on myöhemmin täydentänyt opintojaan erilaisilla sertifikaateilla sekä oman työnantajansa tarjoamilla personal trainerin ja stressinhallintavalmentajan koulutuksilla. Heinon opintojen aikana digimarkkinoinnista oli tarjolla vain yksi kurssi, minkä vuoksi hän on opiskellut aiheesta käytännön tasolla HubSpot Academyn ja Googlen omien verkkokurssien ja suoritettujen sertifikaattien kautta. Nykyisin JSBE tarjoaa useita digimarkkinoinnin kursseja, ja sille on omistettu oma englanninkielinen maisteriohjelma Digital Marketing and Corporate Communication.

Nykyinen työpaikka Trainer4You:lla aukesi Heinolle markkinoinnin kurssityön avulla. Hän analysoi yrityksen markkinointia ja parin kuukauden projekti muuttui lopulta pysyväksi työsuhteeksi, joka jatkuu jo neljättä vuotta. Markkinointikoordinaattorista markkinointipäälliköksi ylenneen Heinon vastuulla ovat Trainer4You, joka tuottaa liikunta- ja hyvinvointialan koulutuksia, sekä tämän tytäryhtiö Fitra, joka on hyvinvointialan kirjojen kustantaja. Laajoihin työtehtäviin lukeutuu kaikki somemedioiden päivityksistä vuosisuunnitelman ja markkinointistrategian luomiseen yhdessä muun markkinointitiimin kanssa, Heino luettelee.

”Hyödyntäkää se, mitä opinnot ja opiskeluaika mahdollistavat – se on kuitenkin rajallinen aika.”

Heino kehottaa opiskelijoita olemaan kiirehtimättä työelämään ja nauttimaan muutamien vuosien opiskeluvuosista reilusti. Hän neuvoo keskittymään täysillä johonkin itseä kiinnostavaan asiaan, johon aikaa ei enää ole samoin, kun on työelämässä, ja lomaa on vuodessa viisi viikkoa. Heinolle itselleen nämä asiat näyttäytyivät matkustelun ja liikunnan muodoissa. Myös ainejärjestön toimintaan kannattaa osallistua, kannustaa Heino, joka muistelee lämmöllä erityisesti hallitusvuottaan sekä lukuisia markkinoinnin sparraushetkiä kanssaopiskelijoiden kanssa.

Teksti: Sofia Patama

Jätä vastaus