Työelämä

Pörssiduuneja: HR Traineena Tiedolla

Tämä kesä oli alunperin tarkoitus viettää Keski-Euroopassa, sillä suunnittelin jääväni vaihto-opiskelujen jälkeen vielä hetkeksi Itävaltaan. Toisin kuitenkin kävi, kun sain Pörssi-alumni Noora Siikaselta vinkkiä vapautuvasta kesätyöpestistä Tiedolla. Olimme törmänneet tammikuussa junassa matkalla Pörssin Wanhojen sitseille ja matkan aikana juteltiin tovi jos toinenkin. Noora kertoi hänen työstään Tiedon Global HR:ssä ja kiinnostuin toden teolla kyseisestä yrityksestä ja nimenomaan HR:stä. Huikkasin, että ilmoittele jos sopivia paikkoja vapautuu. Ja yllättäen sitten yksi paikka vapautui! Laitoin hakemuksen ja pääsin haastatteluun. Haastattelu onnistui kätevästi Skypen välityksellä Innsbruckista käsin, siitä iso kiitos joustavalle esimiehelleni. Sain paikan ja varasin paluulennon Suomeen.

Olen ollut nyt 2,5 kk töissä täällä Espoon Keilalahdessa. Kuulun HR Finlandin työsuhdetiimiin ja meidän vastuulle kuuluu muun muassa työsopimusten ja työtodistusten valmistelu, lopputiliselvitysten tekeminen, palkanlaskennassa avustaminen sekä kaikenlaisissa työsuhdeasioissa neuvominen. Minun työni on siis lähinnä sähköposteihin vastaamista, ongelmien ratkomista, sekä erilaisten lomakkeiden täyttämistä ja tietojen päivittämistä eri järjestelmiin. Meillä Espoossa on kuitenkin lähes 30 HR-työntekijää, joten tehtäviä löytyy monipuolisesti laidasta laitaan. HR:ssä on töissä ihmisiä hyvin erilaisilla taustoilla. On tietojärjestelmätieteilijää, lakimiestä, kasvatustieteilijää, psykologia jne. Minulla ja Nooralla on laskentatoimen tausta, mutta sekään ei ollut mikään ”este” HR-osastolle, päinvastoin!

Miksi kiinnostuin HR:stä? Kolmena edellisenä kesänä olin työskennellyt taloushallinnossa ja halusin tehdä välillä jotain muuta. Johtamisen sivuaineopintojen myötä minua oli alkanut kiinnostamaan henkilöstön kehittäminen ja työhyvinvointi. Lisäksi taloushallinnossa olin lähinnä lukujen tai laskujen kanssa tekemisissä, kun taas HR-tehtävissä hoidan työntekijöiden asioita. Olen oppinut tässä työssä paljon muun muassa työsuhteeseen liittyvästä lainsäädännöstä ja sitä kautta työntekijän oikeuksista.  Oli kiinnostavaa tajuta, kuinka suuri prosessi työntekijän palkkaaminen oikeastaan on ja mitä kaikkea HR:n tulee ottaa huomioon työsuhteen alkaessa, sen aikana sekä työsuhteen päättyessä.

Tieto panostaa paljon varsinkin nuoriin työntekijöihin, sillä meillä on vuosittain GenT-traineeohjelma, jossa koulutetaan nuoria talentteja 10 kuukauden ajan ja traineeohjelmaan sisältyy myös työskentelyä eri maissa. Meillä on myös aktiivinen Tieto Young Professionals -ryhmä, joka järjestää afterworkejä sekä erilaisia tapahtumia ja reissuja. Esimerkiksi syyskuussa on luvassa Tieto Assembly Berliinissä, jonne lähtee nuoria työntekijöitä Suomesta sekä Tsekistä. Mikäli kiinnostuit työmahdollisuuksista Tiedolla, ota ihmeessä yhteyttä tai seuraile avautuvia paikkoja Tiedon internetsivuilla ja Linkedinissä. Kesätyöpaikkoja oli tänä vuonna tarjolla noin 20 eri puolella Suomea, (myös Jyväskylässä!), joten ensi vuonna vaan hakemusta tulemaan!

-Jenni Hakulinen

Jätä vastaus