Opiskelijan arki

Vuoteni fuksina – aktiivihommia ja nesuilua

Kun yliopisto alkoi vuosi sitten, ei varmasti kukaan meistä fukseista oikein tiennyt mitä odottaa fuksivuodelta. Olin kuullut paljon huhuja fuksivuodesta ja sen hauskuudesta, mutta en olisi ikinä osannut arvata, kuinka hieno vuosi siitä tulisikaan. Kun kiertelimme ensimmäisiä infoja ja Pörssin hallitus sekä jaostot esittäytyivät meille, en oikein vielä tajunnut, että mistä koko ainejärjestössä oli kyse. Meni monta viikkoa ymmärtää, että mistä puhutaan, kun puhutaan Pörssistä. Vuoden aikana sain kuitenkin todeta moneen otteeseen, kuinka mahtava ainejärjestö Pörssi onkaan!

Oman innostukseni kautta ajauduin heti fuksisyksynä mukaan ainejärjestöhommiin. Kaikki lähti ensimmäisestä biletiimin kokouksesta, jossa käytiin läpi syksyn ja hieman keväänkin tapahtumia. Yhtäkkiä huomasin värväytyneeni Sillistiimiin, jonka jälkeen löimme kavereideni kanssa luovat päämme yhteen ja haimme räppivideolla Puurojuhlavastaaviksi.  Sitten olinkin jo tullut valituksi tapahtumajaostoon. Mun tapauksessa ainejärjestötoiminta vei täysin mukanaan ja kevään tapahtumajaostohommien jälkeen päätin hakea vielä tutoriksi. Pörssissä vastaanotto on niin mahdottoman ystävällistä ja yhdessä tekemistä arvostetaan, ja siksi mukaan lähteminen on käynyt helposti ja luonnollisesti. Vastuuhommien tekeminen oli toisaalta omalta mukavuusalueelta poistumista, mikä jännitti ensin hirveästi. Saimme kuitenkin ihanasti tukea vanhemmilta opiskelijoilta, joten loppujen lopuksi kaikki sujui hyvin ja epämukavuusalue muuttui mukavuusalueeksi!

Tapahtumajaostossa oli sopivasti hommaa fuksikeväälle – saimme järjestää Pörssin kevään kaikki sitsit ja olla mukana huikeassa rinneriehassa sekä Pörssin aivan uudenlaisessa Vappuspeksissä. Vaikka osa tapahtumista kuluukin vastuutehtävissä, siivotessa ja seuraavat päivät pulloja palautellessa, parasta siinä kaikessa on Pörssin aivan mahtava yhteishenki ja ihanat ihmiset, joihin pääsee tutustumaan. Parhaiten tutustuu muidenkin vuosikurssien opiskelijoihin, kun on mukana tekemässä ja järjestämässä!

Syksyn parhaat muistot löytyvät fuksiviikoilta ja ehdottomasti fuksiexculta sekä Puurojuhlasta. Fuksiviikot ja -excu on täynnä ihania, uusia ja huikeita ihmisiä sekä hauskoja sattumia, naurua ja vähiin jääneitä yöunia. Puurojuhla taas oli omalta osaltani ensimmäinen isompi itse järjestetty tapahtuma, jota järjestimme kahden muun vastaavan ja parhaan puurojuhlatiimin kanssa. Vaikeinta ja toisaalta siisteintä hommassa oli se, ettemme tienneet lainkaan, millainen edellisen vuoden tapahtuma oli ollut, vaan pääsimme omien ideoiden kautta rakentamaan omanlaisemme show’n. Aika kultaa muistot ja järjestelystressin unohtaneena tapahtuman järjestäminen oli helppoa ja kivaa!

Keväältä päällimmäisenä mieleen jäivät NESU-semma Vaasassa sekä vappuviikot. NESU-semma ja oikeastaan NESU kokonaisuudessaan on itse koettava, jotta voi täysin ymmärtää, kuinka hienoja juttuja ne ovatkaan. NESU:n kautta pääsee tutustumaan kauppatieteiden opiskelijoihin ympäri Suomea ja yhteisöllisyys sielläkin on ihan omaa luokkaansa. Vappuviikkojen parhautta taas kuvaavat päivittäiset erilaiset tapahtumakonseptit ja yhdessä oleminen. Vappuviikot kruunaavat fuksivuoden ja yhdistävät niin opiskelijat kuin ainejärjestötkin.

Vaikka vuoteen mahtuu paljon tapahtumia ja menoja, ei se tarkoita, etteivätkö opinnot voisi samalla sujua ja noppia kerääntyä hyvään tahtiin. Jaoston jäsenenä ja muutenkin aktiivisena pörssiläisenä sain opinnot hyvälle alulle ja pääsin kokemaan ainejärjestön ja tapahtumien parhaat puolet. En malta odottaa mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

Älä epäröi lähteä mukaan kokeilemaan niin asia- kuin viihdetapahtumiakin. Ylitä ainejärjestö- ja tiedekuntarajat sekä kokeile muiden kauppiskaupunkien menoja NESU:n ja excujen kautta! Pörssissä pääsee osallistumaan niin matalan kynnyksen toimintaan kuin vähän isompiinkin tehtäviin, mikä on ehdottomasti yksi ainejärjestön hyviä puolia. Kun mukaan ottaa avoimen mielen, hymyn ja vähän rohkeuttakin, pääsee kokemaan niin siistejä juttuja!

 

Iita Turpela

Artikkelikuva: Charlotta Forsberg

Jätä vastaus