Vieraskynä

Sinustako tuleva EY:läinen? Tilintarkastuspuolen tervehdys

Terveisiä täältä Helsingin Töölönlahdelta! Sää on tätä kirjoittaessani aurinkoinen ja jopa tällainen konttorihiiri tietää sen, koska valtavista ikkunoista myös minun silmiini pääsee heijastumaan helmikuisen pakkaspäivän punertavat auringonsäteet. Näissä maisemissa kelpaa siis kirjoitella.

Kynän varressa tällä kertaa heilun siis minä, Heidi, Pörssin alumni. Olen valmistunut reilu vuosi sitten JSBE:ltä ja aloittanut sen jälkeen työskentelyn yritysanalytiikan ja taloushallinnon parissa Helsingissä. EY:llä olen tuore tuttavuus: aloitin täällä tämän vuoden alusta tilintarkastuksen Associatena. Uutena tulokkaana kerron oikein mielelläni tilintarkastustyöstä EY:llä tarkemmin.

Tilintarkastustyössä EY:llä pääsee perehtymään yritysmaailmaan varsin laajalla kädellä: tässä työssä on aina läsnä asiakkaan liiketoiminta ja taloushallinto, lainsäädäntö, kansainväliset asetukset ja standardit sekä tietenkin tiimi, jonka avulla tilintarkastus suoritetaan. Voisi siis sanoa, että työssä pääsee oppimaan yritysten anatomiasta lähes kaiken. Tarkastettavat yhtiöt vaihtelevat kansainvälisesti toimivista pörssiyhtiöistä pienempiin yrityksiin, joka edistää osaamisen kehittymistä todella optimaalisesti. Työ on kaukana yksinäisestä puurtamisesta – tarkastustiimissä on tyypillisesti sekä kokeneempia että uudempia jäseniä, joista jokaisella on tärkeä tehtävä tilintarkastustoimeksiannon läpiviennissä eikä kukaan jää työn kanssa yksin. Joka päivä saa siis oppia uutta hyvien tyyppien kanssa.

Itse olen pitänyt EY:llä ystävällisestä ja mukaansa tempaavasta ilmapiiristä. Kaikki ymmärtävät, että taloon juuri tulleille tilintarkastustyö saattaa olla vierasta ja uutta, minkä vuoksi asiat myös opetetaan silloin niistä lähtökohdista. Huoli siis pois sen suhteen, ettei vielä osaa kaikkea – paljon tärkeämpää tässä työssä on halu oppia uutta ja kyky selvittää asioita. EY:llä kouluttautumisesta ja urakehityksestä pidetään hyvää huolta: jokaisella täällä työskentelevällä on oma Counsellor, jonka kanssa sparraillaan uran etenemisestä ja yrityksen puolesta järjestetään työhön liittyviä koulutuksia osaamisen kehittämiseksi ja ylläpitämiseksi.

Mikäli haluat päästä kehittymään tilintarkastuksen ja yritystalouden huippuosaajaksi kansainvälisten ammattilaisten parissa, on tilintarkastus EY:llä juuri oikea valinta sinulle. Jos olet 3.-5. vuosikurssin opiskelija, suosittelen sinulle hakemista EY Experience –traineeohjelmaan täältä. Avoimet paikkamme jo työelämään siirtyneille asiantuntijoille löytyvät EY:n rekrytointisivujen avoimien työpaikkojen osiosta täältä. Kerron mielelläni myös itse lisää mahdollisuuksista EY:llä!

Heidi

Jätä vastaus