Hallitus ja jaostot

PÖRSSIN HALLITUS 2021 – TAPAHTUMAVASTAAVAT

Tapas on espanjalaisessa ruokakulttuurissa alkupalana tai viinin seuraksi tarjottava pikkusuolainen (Wikipedia, 2021). Mutta mikäs sitten on tapsa?  

Tapsa on nimitys tapahtumavastaavasta, joka suunnittelee ja toteuttaa tapahtumia. Tapsa sanaa kuulee usein monikkomuodossa, sillä kuten monia mainioita asioita, meitäkin on kaksi. Tapsat, eli me: Hilla ja Jesse, järjestämme tapahtumia ympäri vuoden niin exlusiivisesti Pörssiläisille (kuten sitsit, Fuksiviikot, Wappu jne.) kuten poikkitieteellisestikin (Poikkitieteelliset haalaribileet, JEE!!). Tässä kaikessa meitä auttaa myös meidän ihana nelihenkinen tapahtumajaostomme!  

Tapahtumien puolelta tapsojen vastuualueet jakautuvat aikalailla Pörssin tapahtumiin sekä Poikkareihin eli Jyväskylän suurimpiin kuukausittaisiin opiskelijabileisiin. Normaalisti kuukaudet siis koostuvat alkukuun juhlista (mm. Poikkarit) ja mahdollisista muista riennoista, ja kuun puolessa välissä viimeistään lähdetäänkin uurastamaan jo seuraavan kuun juhlien parissa. Tietysti rutiinit rikkoo vuodessa pari riehakkaampaa ajanjaksoa eli Fuksiviikot ja Pörssin Wappu, joissa riittää kivaa hommaa. 

Keväällä pestimme oli hyvin erilainen, kun tapahtumia ei voinut järjestää normaaliin tapaan. Saimmekin käyttää mielikuvitusta (ja ajoittain hermoilla) järjestääksemme etä- ja hybriditapahtumia koronaystävällisesti, sekä syksyllä kokoontumisrajoitusten mukaisesti. Nyt kun pikkuhiljaa olemme palaamassa normioloihin, olemme päässeet onneksemme hyppäämään ihan kunnolla pestin pyörteisiin. Tapsapestiä voisi pitää aikaa vievänä, kun osa illoista kuluu juhlissa paikan päällä ja osa kokonaisuuksista vaatii yllättävän paljon suunnittelua. Pestin rinnalla on silti mahdollista pyörittää myös muuta elämää kuten harrastuksia, koulua ja jopa hallituksen ulkopuolista sosiaalista elämää! Pestin tuomia miittejä kyllä kerääntyy jonkun verran ja tapahtumapäivinä ilta tosiaan kuluu viihteellä, mutta kaikesta tästä selviää fiksulla ajanhallinnalla ja reippaalla mielellä. 

Vuoteen on mahtunut paljon kömmähdyksiä kuin myös onnistumisen hetkiä, niin hups-  että ahaa-elämyksiä. Näistä kaikista on opittu hurja määrä uutta! Olemme päässeet työskentelemään huippuyhteistyökumppaneiden kanssa ja muiden ainejärjestöiden kanssa, mikä on ollut kivaa ja erilaista. Lisäksi olemme päässeet vuoden aikana jakamaan ikimuistoisia hetkiä ihanan tapsajaostomme sekä hallitusporukkamme kanssa, joista on muodostunut rakkaita ystäviä. Lupaamme, että vuosi tapahtumavastaavana on ikimuistoinen! Kannustammekin kovasti kaikkia innokkaita hakemaan tapsapestiin. Luvassa on ainutlaatuinen vuosi ja saatat sen myötä oppia yhtä sun toista 😉.  
 
Rakkain terveisin, Jesse & Hilla 

Teksti: Hilla Höyhtyä & Jesse Peltomaa / Kuva: Krista Pakalen

Jätä vastaus