Opiskelijan arki

Lokakuun liikuntakokeilu

DSC01408

– Vielä yksi kierros! huutaa CrossFit Jyväskylän paitaan pukeutunut valmentaja.

Nappaan kuusikiloisen pallon käsiini ja juoksen kohti seuraavaa pistettä. Takana on jo viisitoista minuuttia soutua ja mielenvikaisella tahdilla tehtyjä lihaskuntoliikkeitä. Keuhkot ovat kuin tulessa, posket helottavat kirkkaanpunaisina. Kyykkään syvään ja ylös ponnistaessani heitän pallon korkealle seinään. Toistoja tulee niin monta, että viimeisissä pallo ei meinaa nousta ollenkaan. Seuraavaksi on vuorossa lisää jalkarääkkiä: kyykkypitoa, soutua ja askelkyykkyjä. Joka paikkaa hapottaa. Onneksi vertaistukena sentään on kolmisenkymmentä muuta kylteriä.

DSC01389

Lokakuun liikuntakokeiluna CrossFit Jyväskylä tarjosi pörssiläisille mahdollisuuden testata rajojaan trendilajin parissa.  Mitä ihmettä me siis oltiin tekemässä? CrossFit on monipuolisiin ja vaihteleviin toiminnallisiin liikkeisiin perustuva laji, jonka tavoitteena on kehittää samaan aikaan kaikkia fyysisiä ominaisuuksia. Treeniin kuuluu yleensä voima- ja/tai tekniikkaosio, sekä lyhyt ja intensiivinen ”workout of the day”, jossa yhdistellään esimerkiksi juoksua, soutua, voimisteluliikkeitä ja painonnostoa. Tämä niin sanottu WOD suoritettiin liikuntakokeilussa pareittain neljällä eri pisteellä. Lähes puolen tunnin setti ei todellakaan päästänyt pörssiläisiä helpolla. Kova työ kuitenkin palkittiin, sillä yksi arpaonninen voitti itselleen ilmaisen CrossFit-aloituskurssin ja muutkin saivat halutessaan ostaa kurssin puoleen hintaan.

Pörssiläisten kanssa oli todella hauskaa käydä treenaamassa! Liikuntakokeilu oli virkistävää vaihtelua sille, että tuttuja naamoja näkee yleensä vain juhlissa tai luennoilla. Kun laji vielä vei mukanaan ja tarjouksetkin olivat kohdillaan, kokeilusta jäi huikea fiilis.

DSC01396

Kun juhlia on jopa useita viikossa ja opiskellakin pitäisi, oma terveys ja hyvinvointi unohtuvat helposti. Sitsien jälkeisenä päivänä on heikot mahdollisuudet lähteä urheilemaan ja ennen tenttejä loppuvat kellosta tunnit kesken. Onneksi Pörssi pitää huolta, ettei liikkumattomuus jää päälle. Liikuntakokeilujen lisäksi Pörssi tarjoaa muun muassa vakiovuoroja sählyssä, futsalissa ja sulkapallossa. Jos vielä Pörssin liikuntaosiosta ei löydy tarpeeksi, niin yliopistoliikunnan tarralla pääsee niin kuntosaleille, palloiluvuoroille kuin ryhmäliikuntatunneillekin. Valinnanvaraa on sen verran, että jokaiselle löytyy jotakin.

DSC01399

Jätä vastaus