HAKIJALLE,  Opiskelijan arki

Esittelyssä Jyväskylä opiskelijakaupunkina

Jyväskylä on opiskelijoiden rakastama kaupunki, joka tarjoaa opiskelijalle iloisia opiskelijarientoja, kauniita maisemia ja monipuolisia aktiviteetteja. Opiskelijat muodostavat erottuvan osan Jyväskylän katukuvasta ja Jyväskylän suurimpana ainejärjestönä et voi Kauppakadulla kävellessä olla törmäämättä toisiin Pörssiläisiin. Nyt esittelyssä Jyväskylä opiskelijakaupunkina Pörssiläisen silmin.

Seminaarinmäki, Ilokivi ja Lozzi

Kiehtovaa Alvar Aallon suunnittelemaa arkkitehtuuria ja mm. opiskelijaravintolat Ilokivi ja Lozzi aivan Seminaarinmäen sydämessä. Kauppislaisilla kuitenkin vähemmän luentoja täällä 🙂

Agora ja Jyväsjärvi

Kampukselta löydät pörssiläisten kohtaamispaikkana toimivan ainejärjestötila Selkkarin sekä Semman opiskelijaravintola Piaton. Agoralla myös järjestetään suurin osa kauppislaisten luennoista normiaikoina. Agora sijaitsee suoraan kauniin Jyväsjärven rannalla, joten huiput ulkoilumahdollisuudet ja ihanat järvimaisemat ovat lähellä.


Satama vapaa-ajan paikkana

Sataman alue on nätti ympäristö ympäri vuoden. Talvella Jyväsjärven jäällä on mahdollista tallustella, luistella tai hiihtää.

Matkakeskus

Jyväskylän melkein loistavat kulkuyhteydet johdattavat sinut sinne, minne tahdotkin.

Revo, Venn, Bra

Pörssiläisten kantapaikkoina tunnettuja sekä Sinisen pörssin eduilla katettuja paikkoja ovat mm. Revolution, Helmi, Venn ja Bra. Karaokelavalta kuulee usein pörssiläisille tuttuja lauluja. Edelleen odottelemme (etenkin fuksit), että Bra:n ovet aukeaisivat meille.

Kirkkopuisto

Kirkkopuistosta löytää monesti haalarijengiä ja se toimiikin usein hyvänä tapaamispaikkana. Se on ydinkeskustan lähin ja tuttu puisto monelle, minkä reunalle onkin avautumassa uusi kahvila.

Harju

Harju on vihertävä metsäpala keskellä keskustaa, mikä luo kaupunkilaiselle mainion ulkoilumahdollisuuden. Harju paikkana tulee luultavasti tutuksi tapahtumien kautta. Täällä sijaitsee myös näköalatorni.

Tuomiojärvi

Jyväskylän mahtavat ulkoilumahdollisuudet jatkuvat myös Tuomiojärvelle, jossa tarjoillaan kesäisin monia kesäaktiviteetteja.

Kortepohja, Ylioppilaskylä

Kortepohjasta löydät myös yhden opiskelijaravintoloista, Rentukan. Ylioppilaskylässä tarjotaan asumista edullisesti muiden opiskelijoiden ympäröimänä.

Laajavuori

Laajavuori tarjoilee ulkoilu- ja urheilumahdollisuuksia laskettelusta maastopyöräilyyn. Se sijaitsee pyöräilymatkan päässä keskustasta ja toimii paikkana Pörssin perinteiselle rinneriehalle.

Teksti: Terhi Halmetoja ja Salla Nokka

Kuvat: Krista Pakalen, Iida Kortevaara, Salla Nokka, Aliisa Nokkala ja Terhi Halmetoja

Jätä vastaus