Hallitus ja jaostot

Strategia

Strategia. Tuttu termi luennoilta. Kaikilla yrityksillä taitaa olla sellainen. Ilman sitä voi olla hankalaa menestyä. Mutta mistä oikeastaan on kyse? Määritelmiä strategialle on lukematon määrä, mutta yksinkertaisesti se on toiminnan punainen lanka. Suunnitelma, jolla halutaan saavuttaa asetettu päämäärä. Ideaalitilanteessa strategia ei ole vain kauniita sanoja ja hienoja päämääriä, vaan konkreettisia ja suunniteltuja tekoja tavoitteiden saavuttamiseksi. Maailmassa on liian monta lähes täydelliseksi hiottua strategiaa pölyttymässä pöytälaatikoissa. Strategian laatiminen on tärkeää, mutta vielä tärkeämpänä voidaan pitää strategian toteuttamista käytännössä. Suunnittele mitä teet, ja tee mitä suunnittelet.

Pörssin nykyinen strategia on laadittu vuonna 2015, ja nyt elämme tämän strategian viimeistä toimintavuotta. Millaisella strategialla työryhmä laatii Pörssin uuden strategian? Tavoite on hyvinkin selkeä – uusi strategia tuodaan yhdistyksen tämän vuoden syyskokoukseen hyväksyttäväksi. Edellytys hyväksymiselle on luonnollisesti se, että strategia on laadukas ja hyvä, jotta se voidaan hyväksyä. Hyvä strategia on yhdistyksen ja sen jäsentensä näköinen. Ennen strategian laatimista työryhmä kerää laajasti taustatietoa ja mielipiteitä niin Pörssin jäseniltä kuin yhteistyökumppaneiltakin. Työryhmä etsii siis tällä hetkellä vastauksia kysymykseen Mitä? ja myöhemmin Miten?

Miksi sinun pitäisi olla ylipäänsä kiinnostunut strategiasta ja prosessista sen takana?
Yksinkertaisesti siksi, että strategia määrittelee yhdistyksemme tulevaisuuden suuntaviivoja ja vaikuttaa meidän sekä kaikkien tulevien pörssiläisten opiskelijaelämään. Paras tapa vaikuttaa asioihin on valmistelun alkuvaiheessa ja on äärimmäisen tärkeää kuulla jokaisen teidän näkemyksiänne siitä, millainen yhdistyksemme tulisi olla tulevaisuudessa. Mielipiteelläsi on aidosti väliä, olit sitten ensimmäisen tai viimeisen vuoden pörssiläinen ja kuinka aktiivinen toiminnassa tahansa!

Voit seurata strategiatyöryhmän edistymistä TÄSTÄ. Tehdään tästä strategiasta pörssiläisten näköinen yhdessä!

Teksti: Jiri Honkala

Grafiikka: Laura Fuentes

Jätä vastaus