Työelämä,  Yleinen

Pörssin nuoret yrittäjät: Roni

Olen Roni Lappalainen, toisen vuoden markkinoinnin opiskelija. Teen tällä hetkellä ainejärjestöhommia, erilaisia opiskelijaprojekteja ja sivutoimista videokuvausbisnestä, jonka ohella pyrin käymään koulua.

Matkani videontekijänä lähti liikkeelle siitä, kun aloin harrastamaan lajia nimeltä Freestyle Futis. Lajiin kuuluu olennaisena osana se, että kuvaa temppuja ja lataa ne Youtubeen muiden katseltavaksi. Heti alusta alkaen olin yhtä innostunut videokuvaamisesta kuin itse lajista.  Tein freestylen parissa monia erilaisia projekteja, joiden kautta opin valtavasti. Kiertelin erilaisissa tapahtumissa kuvailemassa ja pääsin jopa kuvausassariksi pieneen mainosvideoon. Freestylen parissa viihtyy monia alan ammattilaisia, joilta sai paljon vinkkejä videokuvaamiseen liittyen.

Vähitellen siirryin pelkkään videokuvaukseen. Mielessäni kävi ensimmäistä kertaa ajatus, että joku saattaisi olla valmis maksamaan tuottamastani materiaalista. Ainut ongelma oli löytää ensimmäinen asiakas. Mistä lähteä liikkeelle? Apu löytyi kuitenkin läheltä, kun siskoni voimisteluseura tarvitsi esittelyvideon joukkueestaan. Sain vakuuteltua siskoni osaamisestani, perustin toiminimen ja laskutin ensimmäistä kertaa tuotoksistani. Fiilis oli huikea!

Kun pääsin kauppikseen, innostuin videokuvaamisesta ja yrittäjyydestä yhä enemmän. Pääsin ainejärjestön kautta tekemään monia siistejä projekteja, joista sain kontakteja ja arvokasta kokemusta. Sain myös paljon vinkkejä siitä, mihin suuntaan voisin kehittää osaamistani ja miten hankkia asiakkaita. Luin myös aihepiiriin liittyviä kirjoja, kuuntelin podcasteja, katselin videoita ja pyrin oppimaan jatkuvasti lisää. Nämä johtivat uusiin projekteihin ja uusiin asiakkaisiin.

Lyhyen urani aikana tärkeintä on ollut mielestäni se, että olen ollut valmis ottamaan monia erilaisia projekteja vastaan. Tietenkään ei pidä tehdä duunia ilmaiseksi ja pitää arvostaa omaa työtään, mutta joskus palkkion ei tarvitse olla pelkkää rahaa. Varsinkin ainejärjestötoiminnassa tekee töitä omasta halustaan, ja samalla saa paljon kontakteja ja oppii valtavasti. Lisäksi saa nimeään maailmalle ja sitä kautta uusia asiakkaita. Verkostoitumisesta on tullut aikamoinen klisee, mutta ilman sitä on oikeasti vaikea pärjätä. Ihan sama olitko kiinnostunut videokuvaamisesta, valokuvaamisesta tai vaikka virkkaamisesta, löytyy selkkarista varmasti bisnesmies tai -nainen, joka osaa ohjata oikeaan suuntaan!

Tulevaisuudessa haluan yhdistää videokuvaukseen myös markkinoinnillista osaamista. Uskon vahvasti, että lähes mitä vain osaamista pystyy yhdistämään kauppatieteelliseen koulutukseen. Haluan erottua muista videontuottajista sillä, että pystyn hoitamaan myös digimarkkinointia ja suunnittelemaan asiakkaille houkuttelevia sisältöjä. Lähitulevaisuuden tavoitteeni on myös välttää jokavuotinen kesätyöpaniikki ja selviytyä kesä pelkästään kuvauskeikoilla!

Jätä vastaus