Tapahtumat

Haalareiden värejä enemmän kuin Paintissa

Kauppatieteet ja yliopistoyhteisö avaavat loistavia mahdollisuuksia myös oman kampuksen ja luentosalin ulkopuolelta. Yksi parhaimmista mahdollisuuksista on ehdottomasti NESU-yhteisö.  Se tarkoittaa pohjoismaisten kauppatieteilijöiden yhteisöä (Nordic Economics Students’ Union), joka yhdistää samanhenkisiä kyltereitä eli kauppatieteiden opiskelijoita eri kaupungeista joka viikko eri tapahtumissa. Tunnet ihmisiä jokaisesta kauppakorkeakoulusta ja kehität itseäsi ja ihmistaitojasi. Opit yhdessä vuodessa enemmän kuin moni oppii viidessä vuodessa pelkästään luentosaleissa.

Yksi vuoden päätapahtumista on syksyisin ja keväisin järjestettävä viikon pituinen ja englanninkielinen NESU Conference eli seminaari. Tämä ’semma’ yhdistää nesulaisia ainutlaatuisella tavalla. Päivisin ratkotaan yritysten workshopeissa, joskus haastaviakin, käytännön ongelmia  ja pidetään presentaatioita. Iltaisin on rentoa ohjelmaa koko viikon, unohtamatta tiettyjä perinteitä. Tänä keväänä seminaarin järjestää NESU-Jyväskylä ry, jonka oma 12-henkinen projektitiimi on tehnyt työtä seminaarin eteen jo pian vuoden verran.  Seminaarin teema ja järjestäjäkaupunki vaihtuvat joka kerta.

Minun tehtävä on ollut yrityssuhdevastaava, jossa olen kontaktoinut yhteistyökumppaneita ja tehnyt sopimuksia muun organisoinnin lisäksi: kymmeniä puheluita ja sähköposteja ja tapaamisia. Kevään seminaarin teemana on Game Business, ja mukana on parisenkymmentä mielenkiintoista yritystä, kuten Rovio ja pelialan eri startup-yrityksiä sekä muita kumppaneita. Työtä on ollut paljon, mutta se on ollut kaikki ehdottomasti sen arvoista. Moni onkin jo innoissaan odottamassa pian alkavaa seminaariamme, ja päällänsä on jo kutkuttava #semmajännä.

Kun tulet Jyväskylään, pääset osaksi lämmintä yhteisöä, josta jää kokemuksia ja ystäviä for a lifetime. Pääset harjoittelemaan projektitaitojasi, esiintymistä ja hauskanpitoa aamuun asti. Osaat pian laulut ulkoa, ja kaveripiirissäsi haalareiden värejä on enemmän kuin Paintissa. NESU-vuosien aikana tapahtuu asioita, joita et voi muistaa ja asioita, joita et voi yksinkertaisesti unohtaa. Tämä yhteisö on täynnä tarinoita, joihin pian sinäkin voit päästä osaksi. Samliiing! (eräs nesutarinoista).

Lue lisää NESUsta ja NESU Conferencesta!

Semmaterkuin, Jori Hurula

Jätä vastaus