Tapahtumat

Mitä mukaan Rukalle?

Tänä yönä se koittaa, suuresti odotettu Pörssin excu Rukalle. Nyt alkaa jo jännittää! Edellisvuosien reissuista on kuullut kaikenlaisia, salamyhkäisyydeltään ja ikimuistoisuudeltaan eriasteisia kertomuksia sattumuksista ja tapahtumista. On sauna-approa, toogabileitä, läpi yön juhlimista ja myös huhuja, että joku kävi oikeasti rinteissä laskemassakin. Itse kaipaan lähinnä irtiottoa arjen maisemista ja hommista, ja tämä reissu aivan varmasti saa ajatukset pois arjesta!

Suurin jännityksen aihe tässä vaiheessa, eli lähtöä edeltävänä päivänä, on pakkaaminen. Mitä kaikkea sinne tarvitsee ja kannattaisi ottaa mukaan? Koska tämä ei ole mikä tahansa reissu, epäilyttää selviääkö, jos laukun sisältönä on lähtiessä mitä ottaisi mukaan mille tahansa reissulle.

Ongelman ydin onkin siis se, että miten varautua johonkin erikoiseen tilanteeseen ennalta, mihin ei voi vielä tietää joutuvansa. Pakkaaminen on ikuinen murheenaihe monelle ja minullekin, sillä kyllähän sitä yrittää aina optimoida mukaan otettavan tavaran, erityisesti määrän. Koska miljoonani odottavat vielä niiden tienaamista, ei minulla ole vielä autoa ja kuljettajaa viemässä pysäkille, eikä myöskään henkilökohtaista pikkoloa kantamassa laukkuani sinne, minkä takia yritän ottaa mukaan vain mitä myös tarvitsen.

Rukan excusta on toki juteltu pitkin kevättä vanhempien vuosikurssien opiskelijoiden kanssa. Aiemmin mukana olleilta olen saanut mm. seuraavanlaisia vinkkejä:

Siellä on lakanat valmiina, joten toogaa varten ei tartte tuoda mitään. | Laskettelulasit ja karvahattu on ihan must! Koska kyllä siellä afterskissä voi ja kannattaa näyttää siltä, että olisit ollu laskemassa.  | Ei sinne paljoa tarvitse vaatteita ottaa, ei siellä kuitenkaan ne päällä olla kauheesti.

Yritän siis pakata kevyesti. Ajatus siitä, että ottaisin mukaan vain vaihtoalusvaatteet, hygieniatuotteita, rahapussin ja reissupullon, kutkuttaa jännittävyydellään. Luultavasti minulle käy niin kuin monesti aiemmin: pakkaan hetki ennen lähtöä käyden läpi kaappeja ja heitellen laukkuun kaikkea, mitä luulen tarvitsevani. Matkalla kohteeseen muistan vähintään yhden asian,  minkä unohdin kotiin. Hyväksi säännöksi mihin tahansa lähtiessä on muodostunut hyvän ystäväni muistilista, jonka hän käy läpi ovella juuri ennen ulos astumista:

Rahapussi, puhelin, avaimet

Muita tavaroita ilman pärjää tai mitä välttämättä tarvitsee, sen voi hankkia matkalta.  Jos jotain muuta kuin edellä mainutut on mukana, se on plussaa siinä mielessä, että se ei aiheuta miinusta tilin saldolle. Tähän ajatukseen tuudittautuneena odotan iltaa valmistautuen henkisesti jo nyt paniikkipakkaamiseen. Ja tietenkin itse reissuun!

Syksystä 2013 asti olen voinut kutsua itseäni kauppatieteiden ylioppilaaksi ja silloin alkoi myös urani pörssiläisenä. Kovin monta vuotta sitten olin tuore ylioppilas Etelä-Karjalassa. Ylioppilaslakkiini olen saanut pari tahraa matkalla, mutta niillä on tarinansa.

Jätä vastaus