Opiskelijoiden keittiöissä, osa 2

Opiskelijana ruoanlaitto voi olla välillä haastavaa, kun kiireessä pitäisi valmistaa täyttävää, terveellistä ja edullista ruokaa. Terveellisyys ei tämän ruokalajin kohdalla ehkä täysin toteudu, mutta maku on kohdallaan eikä hintakaan ole päätähuimaava. Pekoni-herkkusienipasta on helppo ja maistuva ruoka, jonka valmistaminen sujuu tarvittaessa erittäin nopeasti.

DSC_0095

Ainekset:

  • Pastaa, noin 300 grammaa. Periaatteessa mikä tahansa pasta käy, mutta tagliatelle on ainakin erinomainen vaihtoehto.
  • Pekonia 1 paketti (n. 200 g). Voi ostaa joko valmiiksi pilkottuina tai pilkkoa itse.
  • Herkkusieniä, tuoreet herkkusienet maistuvat parhailta, mutta säilykeherkkusienet ovat edullisempi ja nopeampi vaihtoehto. Tuoreita herkkusieniä tarvitaan 250 grammaa (viipaloi & pilko) tai säilykkeenä iso tölkki.
  • Crème Bonjour Cuisine -kastiketta 1 purkillinen. Kaikki makuvaihtoehdot varmasti hyviä, omat suosikkini ovat sipulisekoitus ja valkosipuli & yrtit
  • Halutessaan mukaan voi  lisätä muutakin, esimerkiksi sipulia pilkottuna.

Valmistus:

1. Keitä pasta

DSC_0099

2. Paista pekonit pannulla ja lisää mukaan herkkusienet hetken päästä (+ sipuli halutessasi)

DSC_0096

3. Sekoita cuisine-purkki pekonin ja herkkusienten sekaan

DSC_0102

4. Kaada seos pannulta pastakattilaan ja sekoita hyvin

DSC_0104

5. Nauti

Resepti löydetty äidin reseptivihkosta

You must be logged in to post a comment